Документальний фільм про права людини Docudays UA «Мене звуть ІОН»

22 лютого у читальній залі КЗ «Хмільницька районна бібліотека для дорослих»  відбувся   показ фільму кіноклубу медіа – просвіти з прав людини Docudays UA. На  перегляд фільму були запрошені школярі 9 класу  ЗОШ №2, класний керівник Олександр Вознюк. Учні  мали змогу  ознайомитися з Бельгійським кінофільмом  «ІОН» ( режисер Олів’є Мажі).

         У стрічці документального фільму розповідається про незрячу родину. Головний герой ось  як розповідає про себе: «Мене звуть Іон. Хто б міг уявити, яка доля чекає  на мене: народження за румунської диктатури, втрата зору через нещасний випадок, раптовий виїзд  за кордон, аби уникнути хаосу, страху й погроз? Я точно  знаю одне: доля подібна до злочинців,яких я тепер підслуховую для федерації поліції Бельгії. Маючи дещицю сили волі, завжди можна уникнути її примх. Цього  мене навчив давній та відданий друг дитинства. Цей  друг - література. Без неї я, мабуть, не став би тим, ким є зараз».

Фільм "Іон" не залишив глядачів байдужими, після перегляду стрічки девятикласники висловлювали свою думку. Відмітили, що нам є чого повчитися у героїв фільму та обговорили права людини та важливість їх захисту.

 



Автор: адмін
Дата створення: 2019-02-22 16:01:58
Версія для друку