Французька – мова міжнародного спілкування

Франція… Країна, яку називають країною-святом. Багатство її історії і культури заворожує. Франція дала світу  великі шедеври живопису, скульптури, архітектури різних епох. Париж, Ніцца, Канни, Сент-Женев'єв-де-Буа – справжні місця паломництва мільйонів. Саме в Франції найчастіше проходять важливі покази мод і закладаються основи трендів наступного року.

Якщо ви зачитуєтесь романом Олександра Дюма «Граф Монте-Крісто», або мріяли хоч на хвилинку відчути себе безстрашним лицарем або прекрасною принцесою, то вам просто необхідно дізнатися про Францію більше. А допоможе в цьому – мова. Французька мова, яка є мовою багатьох письменників, поетів та композиторів минулого та сучасності.

Французька – це неймовірно красива мова. Навіть якщо докласти зусиль, неможливо змусити її звучати якось непривабливо.Французькою говорять у 43 країнах світу і вона є офіційною мовою 33 країн. Французькою як рідною мовою, або вільно, говорять близько 120 мільйонів людей в усьому світі, з яких 50 мільйонів живуть в самій Франції. Французькою також говорять в багатьох інших частинах світу, включаючи Канаду (особливо Квебек), Бельгію, Швейцарію, численні країни Північної, Центральної і Західної Африки, а також деякі азіатські країни.   

Оскільки, 2018 / 2019рік  оголошено Роком французької мови в Україні, в Пункті європейської інформації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся»,що  діє на абонементі для юнацтва був проведений літературний калейдоскоп « Про Францію і французів» для учнівської молоді. Учасники декламували поезію відомих французьких поетів, уривки з творів відомих  класиків і ділилися особистими враженнями від цих творів. 

 

 Бібліотекар провела інтелектуальну вікторину «А що ти знаєш про  Францію?», під  час якої учасники  ще більше дізналися про особливості менталітету, сімейні цінності, винаходи, культурні надбання та уподобання  французів.


Отже, усіх, хто вивчає  французьку мову або цікавиться культурою Франції, запрошуємо  до районної  бібліотеки для дорослих  для ознайомлення з літературою.    



Автор: юнацький
Дата створення: 2019-02-05 16:20:42
Версія для друку