В суцвітті літ натхнення і любові

Кожна людина сплітає нитки своєї долі в унікальний, неповторний малюнок  – життя.

 Людське життя …

Неначе та велика  книга,

прописане стежками.

І наче в книжці сторінками

Гортаємо ми дні за днями.

І кожна стежечка біжить.

Із поворотами, що можна спотикнутись

І так життя летить.

Й ніяк не можна повернути.

2018 рік  є ювілейним для  незвичайної, неповторної    жінки – Зої Миколаївни Попової, спеціаліста вищого ґатунку, директора КЗ «Хмільницька районна бібліотека для дорослих», відома і  вельми шанована  на культурних теренах Вінниччини.  Повагу  і  пошану заслужила за роки невтомної діяльності у сфері  культури. Своє життя присвятила  бібліотечній професії, примножуючи її здобутки і вносячи власне бачення  в розвиток свого фаху.

Зоя Миколаївна належить до тих людей, про яких говорять – творча особистість, справжній професіонал своєї справи. Фахівець із досвідом, вона завжди знаходить нові  прийоми організації бібліотечних технологій як районної  бібліотеки, так і  бібліотек  нашого регіону.

Коли буває справжній ювілей? Мабуть, тоді, коли людина може пишатися за недаремно прожиті роки, має результати  своєї праці. А ще більше значущими є ці підсумки, коли улюбленій справі віддано 50 років життя, з них 20 років   - директор районної бібліотеки  для дорослих.

Зоя Миколаївна  часто повторює: «Я люблю свою професію. Я знаю, що бібліотекар – це і вчитель, і провідник у книжковому світі, й енциклопедист, й охоронитель писемної культури людства, й організатор дозвілля, а нині ще й навігатор у безмежному інформаційному просторі».

Зоя Миколаївна   закінчила  Київський державний інститут культури ім..О.Є.Корнійчука,  за спеціальністю – бібліограф. Працювала спочатку бібліотекарем Хмільницької районної дитячої бібліотеки, пізніше  на посаді заступника директора ЦБС.З 1998 року переведена на посаду директора централізованої бібліотечної системи Хмільницького району.

 Саме завдяки  ініціативності, наполегливості Зої Миколаївни  напрями діяльності бібліотек  зорієнтовано на майбутнє, на  забезпечення інформаційної та просвітницької  роботи, на виховання читацької культури.

Бібліотеки  беруть  активну  участь у Всеукраїнських, обласних, районних оглядах – конкурсах. Як у  сучасного керівника,  в діяльності  Зої Миколаївни склався проектний - програмний стиль роботи.  Під її керівництвом бібліотеки беруть активну участь в конкурсах грантових програм   і стають переможцями. Назвемо  лише деякі:

 2009 рік - участь у відкритому конкурсі проектів «Інтернет для читачів публічних бібліотек( LEAP –VІІІ) і отримання гранту від Посольства США в Україні»;

– відкрито Інтернет–центр в районній бібліотеці для дорослих;

  2011 рік – перемога у конкурсі «Організація нових бібліотечних послуг       з використанням вільного доступу до Інтернету» програми «Бібліоміст» та відкриття 2 - го Інтернет – центру  в районній бібліотеці для дорослих та в сільських бібліотеках с. Вишенька, Соколова, Скаржинці, Лозна; 

 Працівники бібліотеки  брали участь у Всеукраїнських  ярмарках бібліотечних інновацій у місті Києві  по презентації досвідів роботи;

2011 рік – «Ми працюємо для громади, разом з громадою та на її успіх»;

2012 рік  -  “Підвищення  рівня   правової  обізнаності  місцевої  громади”;

2012 рік - Колектив Хмільницької районної бібліотеки для дорослих з нагоди 21-ї річниці Незалежності України занесений  на районну Дошку пошани за вагомий внесок у соціально - економічний розвиток регіону;

2012 рік -  бібліотека стала переможцем конкурсу  «Сучасна бібліотека йде в люди» започаткованого Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у рамках програми «Бібліоміст»  для українських публічних бібліотек;

2016 рік – перемога у  спільному конкурсі  Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA та  Програми  Bibliomist « Кіноклуб Docudays UA в бібліотеці»;  

2016 рік – перемога у  конкурсі  проекту УБА «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки Європейського Союзу (програма «Еразмус +»);

2018 рік –  перемога у 15 обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад «Інтернет без меж: спілкуємося, об’єднуємося заради збереження  історично – культурної спадщини та духовності»  та багато інших досягнень і перемог.

Зоя Миколаївна – енергійна, вимоглива, в міру сувора і водночас  привітна, уважна, справедлива,  людина  активної  життєвої позиції,  берегиня  своєї  родини.

За сумлінну багаторічну працю та високий професіоналізм  в галузі культури нагороджена Почесною  відзнакою Міністерства  культури  і  мистецтв України .

 В 2017 році  стала  переможницею  районного конкурсу «Людина року» у  номінації  «Жінка року».

 В 2018 році занесена  на районну Дошку пошани.

Чого я хочу ще від себе?

І що мені ще не дано?

Я маю крила – дайте небо

І трішки щастя заодно!

 День народження – свято, з яким пов’язано багато спогадів, коли відчуваєш себе по – особливому. Ціла гама почуттів огортає тебе з усіх  боків: від смутку через те , що не вдалося здійснити обіцяне самій собі, до радості і захоплення від привітань, уваги, від приємних слів на свою адресу. А таких привітань було для  Зої Миколаївни дуже багато: щирих, піднесених, вдячних.

Гарними словами  ювілярку привітали голова Хмільницької районної ради Зоя Григорівна  Бонсевич та заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації Микола Олександрович  Чекотун.

Найкращі вітання та побажання  звучали від міського голови Сергія Борисовича Редчика.

 

Привітала  від  імені депутата  Верховної Ради  України  Петра Васильовича  Юрчишина  його  дружина  Любов  Ярославівна  Юрчишина.

 Зворушливі  слова вітання та квіти  подарував  начальник відділу культури і туризму Хмільницької РДА Микола Олександрович Стукан.

 Колектив районної бібліотеки для дорослих  щиро  вітав зі славним ювілеєм свого   керівника:

Найкращі слова, які є на землі,

Ми щиро сьогодні даруємо Вам.

Бажаємо здоров’я, добра, довголіття.

Хай вистачить сили на ціле століття.

Хай скрізь буде лад: на роботі, в сім’ї,

Спокій у серці і хліб на столі.

Хай радісно буде і в будні, і в свята,

Хай зажди веселістю повниться хата.

За справи хороші хай люди шанують,

А віра й любов завжди поряд  крокують.

Поздоровлення з ювілеєм  лунали від колективу Хмільницької районної  дитячої  бібліотеки.

Щиро і сердечно привітали Зою Миколаївну  працівники сільських бібліотек Хмільницького району:

Прийшла до Вас знаменна дата

В калиновім намисті літ,

Слова сердечні хочемо сказати

І  побажати  Вам щасливих сотню літ.

Від любительського об’єднання «Читацьке коло»,  що діє при бібліотеці ювілярку привітала староста Ніна Дорофіївна Бойко.



Автор: читальний зал
Дата створення: 2018-11-17 11:31:27
Версія для друку