Омріяний край: боротьба за Крим

Крим завжди був регіоном, за який точилася боротьба. Це – унікальний регіон, який в силу історичних та політичних обставин завжди мав власну національну та культурну специфіку, його мешканці були носіями різних національних та релігійних ідентичностей. Протягом 23 років незалежності України на півострові панувало порозуміння  та творча співпраця між етнічними спільнотами.

Окупація Криму Російською Федерацією зламала цю ситуацію, змінила не лише Україну, але й весь світ, зруйнувавши колективну систему безпеки. Світова система стримувань і противаг, яку Нова Європа так ретельно вибудовувала після ІІ Світової війни, виявилася неспроможною запобігти окупації української території однією з держав-підписантів Будапештського меморандуму.

Військова агресія Росії супроводжується інформаційною війною, настирливим нав’язуванням історичних міфів та стереотипів.

Важливим аспектом у протидії агресивній російській пропаганді  є  просвітницька  діяльність, проведення  різноманітних заходів. З цією метою  в  районній бібліотеці для дорослих проходить цикл заходів «У серці Крим..».

17 жовтня  в читальній залі проведено інформаційний калейдоскоп «Омріяний край: боротьба за Крим» для  клієнтів Хмільницького міськрайонного сектору  з питань пробації ( старший інспектор Паламарчук І.О., фахівець  1 категорії сектору з питань пробації  Мовчан С.І.). Розповідь бібліотекарів доповнив перегляд відеофільму «Російські міфи про Крим. Пишемо історію» та ознайомлення з матерілами книжкової виставки «Сторінками історії Криму».



Автор: admin
Дата створення: 2018-10-18 15:40:59
Версія для друку