Хмільник – земля любові нашої

Там, за вікном нуртує сьогодення, 
А тут, де тиша ніби вкопана стоїть, 
По-своєму святкові і буденні 
«Законсервовані» миттєвості століть,
Щоб ми могли своє вчорашнє знати. 
Мов книгу знань, щоб погортали час, 
Довірливо очима експонатів 
Минуле наше дивиться на нас...

Засідання любительського  об’єднання  «Читацьке коло»,  присвячене  Дню міста,  пройшло в КЗ «Історичний музей м.Хмільника». Директор музею  Наталія Миколаївна Пацанівська цікаво і змістовно розповіла про одне з найдревніших міст Поділля, що зберігає невичерпну таїну, поєднує в собі казку і дійсність,легенду і бувальщину.

 Ми ще раз переконалися, що Хмільницька земля  багата на талановитих, трудолюбивих людей, які завдяки своєму особистому внеску і невтомній праці залишили помітний слід в історії міста.

Приємною і незабутньою була зустріч з керівником гуртка «Журналістика» Центру дитячої та юнацької творчості Юлією Бичківською , яка  разом із своєю ученицею Вікторією Матяш привітали усіх з святом та  зачитали вірші «Людина» та «Моє місто»( автор  віршів Юля Бичківська – Бараболя).

 Художники Дмитро Власійчук і Аліса Євстаф’єва  презентували свої нові творчі роботи.   Вперше Дмитро Іванович представив  виставку графіки і  ескізів  під назвою «Мій край – моя земля подільська».

 У теплій, затишній,довірливій обстановці , за чашкою чаю, спілкувалися, обмінювалися враженнями, читали власні вірші .

Головне  завдання працівників музею – постійне  поповнення, оновлення та вдосконалення експозиції. Аби поповнити фонди у  музеї започаткували благодійну акціюПодаруй музею експонат.  Це  можуть бути і фотографії, і документи, і особисті речі відомих  краян. Члени любительського  обєднання  «Читацьке коло» передали до фондів музею свої  збереження,  зібрані  з  любов`ю  до української   минувшини, свого краю.

До нових, цікавих і приємних зустрічей!



Автор: admin
Дата створення: 2018-09-22 16:55:14
Версія для друку