Подорож легендами міста

  З веселим настроєм вирушили учні 6-В класу НВК: ЗШ І-ІІІст.-гімназії №1, класний керівник Тетяна Григорівна Босенко у подорож легендами міста з Тетяною Балко (мамою учня), з бібліографом Яною Моргун та краєзнавцем Оксаною Михалицею.

Розпочалось знайомство з центру міста. де  діти дізнались про вежу-стражницю, про палац та про першу свердловину. Також захоплено діти слухали легенду про радон та  про підземні ходи. По дорозі до Ховпина, одне з сакральних міст Хмільника з  цілющим джерелом, дізнавались і про найстаріший храм міста Хмільника – церкву Покрови Пресвятої Богородиці, рік побудови 1801року.

Для тих,  хто хотів більше дізнатись Яна Вікторівна доповнювала про книги, в яких висвітлені самі ці сторінки минувшини.

В дорозі діти відповідали  на запитання вікторини «Чи знаєш ти своє місто?», яку проводила класний керівник Тетяна Босенко.

У Ховпині всіх чекав сюрприз. Оксана Михалиця розповіла легенду про це місце, про криницю, знайомила, як правильно поводитися зі святинями…

         Повертаючись додому, діти обмінювались враженнями, спілкувались з працівниками бібліотеки.  Мандрівка, яка була приурочена  до Дня міста, відкрила  багато цікавого і захоплюючого.

         Запрошуємо до  районної бібліотеки та всіх, хто любить рідне місто та цікавиться його історією.  

 

 



Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2018-09-21 17:31:20
Версія для друку