До Міжнародного дня молоді

У нашому житті є різні етапи. Молодість – один з них. Молодь сповнена сил і енергії для нових відкриттів, вона – частина робочої сили будь-якої країни. Молодь прагне отримати освіту і працювати. Вона також створює міцні сім'ї, де з'являються нові діти. В деякому сенсі молоді люди – це бунтарі, які нещодавно були юнаками. Є у молоді своє власне свято, яке відзначається щороку. Традиційно цей день 12 серпня.

         Згідно резолюції Генеральної Асамблеї ООН з 17 грудня 1999 року був започаткований  Міжнародий день молоді. Пропозиція щодо створення такого свята надійшла від Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді, що відбулася в Лісабоні роком раніше.

Таке свято, як Міжнародний день молоді дуже важливе у наш час. Зараз, у віці до 25 років, живе понад 3 мільярди осіб. І якщо вірити статистиці, то близько 500 тисяч живуть в бідності, через яке щодня гине 30 тисяч молодих людей. Понад 100 тисяч дітей не відвідують школи. І приблизно 7 тисяч щодня заражаються Снідом. Така жахлива статистика говорить про те, що молоді люди потребують допомоги і опіки. І Міжнародний день молоді повинен цьому сприяти.

З цієї нагоди у читальному залі бібліотеки  підготовлено  виставку – пораду

«Молодість: права, гарантії, захист».

 

Запрошуємо до перегляду!



Автор: адмін
Дата створення: 2018-08-10 16:42:36
Версія для друку