Відзначаємо День Європи #EULIB

День Європи в Україні відзначають у третю суботу  травня. Вперше заходи, присвячені цьому дню, проводилися в 2003 році. Відзначення цього дня - ще одна можливість для мешканців України долучитися до європейських цінностей.

Напередодні свята  в КЗ «Хмільницька районна бібліотека для дорослих»  проходив   цикл заходів «В Європу з Україною в серці», присвячений Дню Європи. Так,  16 травня,  з учнями  9-б класу ЗОШ№3 ( вчитель рос. мови та зарубіжної літератури Ж.В.Костюк)  була проведена година пізнання «Європа - спільний дім» та літературна мозаїка « Шедеври європейської літератури».

Захід   розширив  знання учнів про історію створення Європейського Союзу та теперішній геополітичний стан ЄС. Також присутні ознайомилися з мультимедійними презентаціями «Міста – острови Європи» , «Найменші країни Європи», «Віртуальна Європа», «Музеї Європи».

З метою практичного застосування знань   проведено вікторину «Багатолика Європа», яка складалась з трьох турів: «Європейський Союз», «Країни Європи», «Євроерудит». Учні приймали активну участь і в  інших вікторинах, відгадували ребуси, кросворди. Отримали багато корисної та пізнавальної інформації. 


Під час заходу присутні з цікавістю прослухали гімн євросоюзу «Ода радості» з 9-ої симфонії Л. Бетховена та  подивились відеоролик  «Переможниця Єробачення – 2018» з  міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2018":

 Учні взяли активну участь в обговоренні :« Що для мене означає бути європейцем?


   Для  користувачів в читальному залі бібліотеки експонується виставка - екскурсія «З книгою по Європі», на якій представлені книжкові видання про різні країни Європи.

 На завершення заходу ведучі М.Бабій та Л. Курилюк закликали молодь  спільно працювати над тим, щоб Україна впевнено йшла  шляхом євроінтеграції та поважати європейські цінності.

 



Автор: юнацький
Дата створення: 2018-05-18 16:26:36
Версія для друку