Неймовірна книга від відомого дослідника нашого краю Василя Маринича

Маринич В. Великий Острожок. Сторінки історії. - Вінниця: ТОВ "Меркьрі- Поділля", 2017. - 228 с.

  Нещодавно, у нашу книгозбірню було подаровано книгу «Великий Остріжок. Сторінки історії» відомого краєзнавця, вчителя, громадського діяча району Василя Маринича. Книга насичена історичними фактами і подіями, які хронологічно показують минуле Великого Остріжка.

    Читаючи книгу, Ви полинете у найдавніші часи не тільки Великого Остріжка, а й України. Пройдетесь стежками антів, русинів, дізнаєтесь про Соляний та Чорний шляхи. Автор цікаво подає інформацію про річку Синя Вода, на якій  у 1362 році литовський князь Ольгерд розгромив татар.

    Відведено гідне місце в книзі і козацтву, яке діяло на території нашого краю. Також відомо, що жителі Великого Остріжка  і навколишніх сіл були активними учасниками гайдамацьких повстань.

   У вступному слові заслужений журналіст України, наш земляк Василь Паламарчук зазначив: «Знайшли своє місце в книзі і буремні події ХХ століття, коли сталася Лютнева буржуазна революція, жовтневий переворот, колективізація, Голодомор, репресії та інші «принади» тоталітарного режиму.

         Все чим жило село Великий Острожок є в цій книзі. Часто події подані через долі людей, зокрема в тих, що стали знаменитими».

       Хоча автор  вчитель історії, краєзнавець  та перечитуючи  про вдів села Другої світової  війни, переймаєшся гордістю за українських жінок, які відбудовували села, вирощували хліб і ростили дітей. Їхнє життя – це подвиг в ім’я прийдешніх поколінь .

    У книзі Василя Маринича «Великий Остріжок. Сторінки історії» прослідковується історія прадідів,батьків. Написана книга  щиро,  чесно та з великою шаною до краян.

Колектив районної  бібліотеки  щиро дякує авторові за книгу  і зичить нових книг.

 



Автор:
Дата створення: 2018-01-20 11:48:09
Версія для друку