Василь Стус – борець за правду і життя своєї нації

Традиційно в січні місяці вшановуємо пам'ять  В.С. Стуса,  українського  поета, славетного земляка, Героя України,  перекладача,  прозаїка,  літературознавця,  правозахисника,   одного  із  найактивніших  представників українського  культурного  руху  шістдесятників,  лауреата  Державної премії  імені Т. Г. Шевченка (посмертно), поета  страдницької  долі,  громадянина - патріота, українського  інтелігента,  співтворця сучасного українського культурного відродження.

         До 80- річчя від дня  народження   Василя Стуса  в  КЗ «Хмільницька районна бібліотека для дорослих»     проходить цикл заходів «Подвижник українського духу».

         Спільно з  учнівською молоддю  Хмільницького  аграрного центру професійно – технічної  освіти  (майстер виробничого навчання Кузмінська Н.К.  та класний керівник   Косіцька С.В.)   проведено   Стусівські           читання  під назвою «Кожне його слово - то перлина».

 В рамках читань пройшов  поетичний  меморіал «Дорога волі – дорога болю», презентація  книжково – ілюстративної експозиції  « Україні він серце віддав» , презентація  творчих робіт молоді  по книгах  Василя Стуса  – витинанка Анни         Мінової,  графіка         Анастасії Ігнатової  і Тетяни Бугайчук.

   

   

Для більш детального ознайомлення з життєвим і творчим шляхом поета на абонементах для юнацтва  і дорослих представлені  виставка – персоналія «Відроджений у слові й правді» та виставка – вшанування «Поет за покликанням і Божою ласкою» біля яких проходять  бесіди,         літературні хвилинки.        

   

   В Інтернет - центрі  КЗ «Хмільницької районної бібліотеки для дорослих»  відбувся перегляд  відео фільму «Із забуття - в безсмертя! Василь Стус» , який підготувала  завідуюча інформаційно - комп’ютерних послуг Оксана Ошовська.

Василь Стус по праву вважається одним з найвизначніших українських поетів XX століття. Це була Людина з великою літери, яка відважно і самозречено виступала за високі ідеали Добра, Правди, Справедливості, Гуманізму — цих високих, вічних загальнолюдських цінностей за національну гідність і самосвідомість народу. 

Отже,підчас перегляду  присутні  отримали нагоду поринути в непростий та жорстокий, ліричний та драматичний світ Стусової поезії  .

 

                                           Запрошуємо до перегляду!                                                                                                                                                                                                                                                                



Автор: admin
Дата створення: 2018-01-20 11:35:50
Версія для друку