Толерантність. Ми різні, але ми разом.#EULIB

 

 «Любов виникає з любові: коли хочу, щоб мене любили, я сам перший люблю»

Григорій Сковорода

 Ці слова відомого українського мудреця-гуманіста Григорія Сковороди найбільш влучно відображають актуальну проблему сьогодення: проблему взаєморозуміння.

         У суспільстві толерантність означає терпимість до інших думок, поглядів, традицій . Для того, щоб людство успішно розвивалося, треба знаходити спільну мову, адже толерантність людей є найважливішою умовою миру і злагоди в сім’ї, колективі, суспільстві. Та попри все, людські стосунки нерідко спричиняють проблеми: непорозуміння, суперечки, конфлікти .

         Про це в своїх виступах говорили ведучі М.Бабій та Л.Курилюк при проведені інформаційного діалогу «Толерантність - ключ до порозуміння»,  який  пройшов в районній бібліотеці для дорослих з учнями 9-а класу ЗОШ №2( кл. керівник І.Л.Щур). Учнівська молодь в  інтерактивній вправі  «Аукціон знань», грі «Давайте привітаємо один одного»,інсценізації "  Терпиме відношення до людей" ( яку зіграли самі учні ), вчилися сприймати людей такими, якими вони є, не намагаючись змінити в них те, що нам не подобається, цінувати в кожній людині особистість і поважати її думки, незалежно від того, чи збігаються вони з нашими.

  

         Учасники  інформаційного діалогу  називали риси характеру  притаманні толерантній людині і заносили їх на  кожний пелюсток  «Квітки толерантності».

     

Групові дискусії, ігрові  вправи, виставка – роздум «Всі ми різні –всі ми рівні», віртуальна мозаїка «Толерантність в світі»  та позитивний психологічний настрій дали змогу молоді засвоїти принципи толерантності. Спілкування допомогло учням зрозуміти, що повага один до одного, терпимість, дотримання рівноправності грає велику роль у взаєморозумінні

     c

На закінчення заходу учнівська молодь ознайомилась з роботою Пункту європейської інформації "Все про європу:читай,думай, дізнавайся.." який діє при КЗ "Хмільницька районна бібліотека для дорослих".



Автор: Абонемент
Дата створення: 2017-11-18 15:31:38
Версія для друку