ООН: шлях до миру

День ООН - це день народження Організації Об'єднаних Націй. 24 жовтня 1945 року, після того, як більшість держав-засновників ратифікували договір про створення всесвітнього органу, була офіційно створена Організація Об'єднаних Націй. Члени-засновники ООН - 51 держава (у т. ч. Україна). У 1971 році Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй ухвалила резолюцію, в якій вона рекомендувала відзначати цей день як державне свято.

         Організація Об'єднаних Націй живе в серці і свідомості кожного громадянина планети як організація, яка здатна покласти край насильству, сприяти розвитку націй і забезпечити рівність всіх народів, захистити права людини і зменшити масштаби бідності.

          Щоб привернути увагу молоді до універсальних цінностей та принципів, які є та мають бути основою  світового порядку – прав людини, миру, безпеки, сталого розвитку та глобального партнерства на абонементі для  юнацтва  пройшла   тематична година до Дня ООН  «ООН: з надією на мир».

Бібліотекар розповіла присутнім про історію створення, структуру, Статут Організації, її головні завдання і мету, офіційні мови, напрямки діяльності.Тематична година  пройшла у формі «запитання–відповідь». Слухачі запитували про роль і діяльність ООН у сьогоденному політичному житті світу, особливо, України,  про співробітництво країн-учасників ООН  та ін.



Автор: Абонемент
Дата створення: 2017-10-25 09:59:45
Версія для друку