Торгівля людьми: як це попередити #EULIB

         Найбільш повне визначення торгівлі людьми дає ”Протокол з попередження торгівлі людьми, особливо жінками і дітьми”, який доповнює Конвенцію ООН про боротьбу з транснаціональною організованою злочинністю. Протокол є основним сучасним документом, спрямованим на боротьбу з цим злочином. Він визначає торгівлю людьми як: здійснення з метою експлуатації вербування, перевезення, передачі, приховання чи отримання людей шляхом погрози силою або її застосування чи інших форм примусу, викрадення, шахрайства, обману, зловживання владою чи вразливістю стану або шляхом підкупу у вигляді платежів чи вигод для одержання  згоди особи, яка контролює іншу особу.

З приведених вище визначень випливає, що торгівля людьми – це сукупність таких ознак: вербування, перевезення, передача, продаж, усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання в порнобізнесі, використання у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство, примус до заняття проституцією, рабство і ситуації, подібні до рабства, примусова праця, залучення в боргову кабалу, використання шантажу, погроз, насильства.

До Європейського дня боротьби з торгівлею людьми у Пункті Європейської інформації «Все про Європу:  читай, слухай, дізнавайся..»,що діє у  Хмільницькій  районній бібліотеці для дорослих, представлено виставку – застереження «Людина не товар», біля якої  проходять інформаційні  хвилинки «Торгівля людьми – проблема сьогодення».

 



Автор: Абонемент
Дата створення: 2017-10-20 14:14:00
Версія для друку