Відомі люди, які прославили Україну #EULIB

Укpаїна  багата такими особистостями, життя яких залишило вагомий слід в житті нашої  держави  та у світі.  Саме про таких людей йшла мова під час  інформаційного калейдоскопу «У світі прославляли Україну», який пройшов на абонементі для юнацтва.

         Що спільного між композитором Лістом та Чайковським, хірургом Пироговим та винахідником антибіотика Ваксманом, італійською королевою Боною Сфорца та останнім польським королем Станіславом Понятовським? Те,що усі вони бували на Поділлі.

Учасники інформаційного калейдоскопу у  Пункті  ЄІ « Все про  Європу…»   , який діє в бібліотеці за підтримки Європейського Союзу (програма «Еразмус +»), отримали інформацію  про історико-туристичний проект «Європейці  Вінниччини», ініційований Вінницьким обласним осередком Міжнародної громадської організації « Україна- Польща-Німеччина».Його метою є інформування, популяризація та просування історичних відомостей про відомих діячів Європи, що пов'язані  з Вінницькою областю, а також про вінничан, які стали відомими у європейських країнах.

 Бібліотекар Л.Курилюк наголосила, що дякуючи цьому проекту було зібрано інформацію про понад 300 історичних постатей та наших сучасників, які зробили свій внесок у розвиток як Поділля, так і Європи в цілому.

   

Українці завжди займали провідне місце  на міжнародній арені. Давайте збережемо пам’ять про цих людей, бо саме їхня діяльність допомагає Україні бути Україною



Автор: абонемент
Дата створення: 2017-09-20 10:55:41
Версія для друку