Україна: все, що робить нас українцями

12 липня в читальній залі районної бібліотеки для дорослих  відбулося засідання любительського об’єднання  "Читацьке коло" на тему: «Україна: все, що робить нас українцями».


         Зібралися ті, хто пізнав магію книги одного разу – назавжди залишаються відданими їй ,які розуміють, що література сьогодні просто необхідна, адже хто відкриває очі на світ навколо, якщо не вона,  дає відповідЬ на безліч запитань.


         Вели розмову про нашу державу, її історію, перегорнули її окремі сторінки, пригадали наші пісні і традиції, вшанували борців за волю і незалежність України, ознайомились з матеріалами книжковоілюстративної виставки «Є на світі моя країна».


         Доля України вимальована  різними кольорами і закодована в наших вишиванках: багато в ній жовтого, пшеничного і блакитного, небесного.


         Але життя країни, як і життя людини, має багато радісного червоного і печального. Про це  говорив Борис Кульчицький, гість із м. Києва, автор книги «Листи до себе». Борис Іванович зачитав уривки майбутньої книги, продовження «Листів…».


         Бібліотекар Марія Пічкар провела огляд краєзнавчих новинок « Рідній Україні».


         Освідчились в любові рідній Батьківщині наші поети  Віра Шурман, Оксана Гавура, Юрій Сиченко, Валентина Павленко, Олександр Локтіонов.


         Президент літературно – мистецького об’єднання «Золота троянда», керівник редакційно – видавничого відділу рекламно – інформаційного агентства «Пульсар» Микола Заруба подарував бібліотеці щойно видану власну збірку поезій «Дикий Хміль кохання і натхнення». До книжки увійшли окремі раніше опубліковані, нові, а  також  не надруковані  поезії різних років.


         Жана Жур, авторка  поетичних та прозових творів «Роздуми про щастя», «Сади  цвітуть», «На життєвих стежках» та ін. присвятила «Читацькому колу» свого вірша «Любим  друзям»:

         Привіт Вам щирий, любі друзі,

         Привіт, і щастя, і любов.

         Лише з добром будем в союзі.

         Радію зустрічі я знов.

 

Ця зустріч – радість є для мене,

Як і для вас, людей ясних,

Які із музою в союзі,

Розумних, гарних і простих,

 

         Для мене ви – надійні, чесні

         І світлі, сонячні, ясні,

         Такі таємні, урочисті

         Несете щастя ви мені.

 

Хай буде мир у цілім світі,

Хай буде радість і добро.

Хай не затихне ще навіки

Ваше чарівнеє  перо.


І ми зібрались в цей день світлий,

У День святих Петра й Павла.

Нехай життя цвіте і квітне,

А Ваша муза щоб цвіла.

 

         Бажаю Вам багато років

         В любові жити і добрі,

         Хай буде мир, душевний спокій,

         Живіть, працюйте і творіть.

Любов до України починається з поваги до себе, до  родинних цінностей, один до одного. Будьмо уважнішими, даруймо посмішку, добре слово, доброзичливий погляд, тому що для всіх нас це має дуже велике значення.

Квітуй, Україно, і слався в віках!

Хай ім’я твоє не згасає!

Хай Божа тебе опікає рука

І вольності дух нас єднає!

 

До нових зустрічей!



Автор: админ
Дата створення: 2017-07-12 10:24:34
Версія для друку