Cила олімпійського руху

23 червня відбуватиметься свято спорту – Міжнародний Олімпійський день, яке традиційно присвячене заснуванню Міжнародного Олімпійського Комітету в  1894  році.

 Про силу олімпійського руху дуже гарно сказав  Жак Рогге: «Унікальна сила олімпійського руху полягає у його здатності вселяти мрію у молоде покоління. Приклади чемпіонів спонукають молодих людей, а мрія взяти участь в Іграх веде молодь до спорту. Спорт допоможе їхньому тілу і розуму. Спорт навчить їх поважати правила і своїх суперників. Спорт допоможе інтегруватися у суспільство. Спорт принесе їм радість і визнання. Спорт зміцнить їхнє здоров'я. Обов'язок Міжнародного олімпійського комітету – зберегти цю мрію назавжди».

         До цього свята на абонементі для юнацтва  організована  виставка – перегляд «О спорт, ти мир».

Представлені видання  пропонують інформацію про історію Олімпійських ігор, становлення та розвиток сучасного олімпійського руху, основні принципи, значущість олімпізму для суспільства та кожної людини.  Книги знайомлять з олімпійськими видами спорту та досягненнями атлетів світу й України в Олімпійських іграх, а також подано довідкову інформацію про Олімпійські ігри, чемпіонів, срібних та бронзових призерів Ігор Олімпіад,  зимових Олімпійських ігор, спогади олімпійців і  їхніх тренерів.



Автор: адмін
Дата створення: 2017-06-23 09:51:33
Версія для друку