Мій любий краю, неповторний!

         Під такою назвою  відбувся  День краєзнавства у районній бібліотеці для дорослих.  В програму заходу ввійшли  наступні теми:

 

  1. Мандруємо літами Незалежності( 26 років у м.Хмільнику та Хмільницькому краї).
  2. Вивчаймо Хмільницький край(Книги  з історії сіл Хмільницького району та  міста Хмільника).
  3. Знаменні і пам’ятні дати 2017 -2018 року.
  4. Туристичними шляхами  Хмільницького краю.
  5. Хмільницьке Євшан – зілля.(Звичаї ,  обряди та легенди  Хмільницького району).
  6. Хочеш  бути здоровим -   зберігай та використовуй кухню батьків і прадідів.

 

  На захід були   запрошені, заступник голови райдержадміністрації Микола Чикотун, заступник голови районної ради Анатолій Войцещук, депутат обласної ради Олександр Крученюк , начальник відділу культури і туризму РДА Микола Стукан,  головний спеціаліст відділу організаційної роботи, внутрішньої політики та зв"язків із ЗМІ Інна Кучерява, депутат районної ради Олександр Штанько,  інспектор з розвитку туризму  та збереження культурної спадщини відділу культури  РДА Лілія Крамар, міський голова (2002-2010рр.) Володимир Мельничук,  начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю міської ради Наталія Мазур, радник – консультант міського голови Людмила Шевченко, керівник громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох та завідуюча сільським клубом  с.Думенки Антоніна Корешкова.

     

Краєзнавець  районної бібліотеки  Оксана Михалиця розповіла про книги з історії сіл Хмільницького району та  авторів, які досліджували минуле своєї малої Батьківщини.

Це і перша книга, яка вийшла на теренах Хмільницького району В.Остапова «Будь мені теплою, земле» (1993 р.),   книги з історії сіл : Березна (2015 р.), Вишеньки (2008 р., перевидання 2011р.), Воронівці (2008 р.), Голодьки (2016 р.), Думенки (2013 р.), Жданівка (2003 р.),  Кропивна (2008 р., перевидання 2015 р.), Куманівці (2016 р.), Курилівка (2016 р.), Маркуші (2015 р.), Митинці (2014 р.), Мар’янівка (2015 р.), Пагурці (2012 р.),  Сальниця (2017 р.), Уланів (2012 р.) , Чеснівка (2014 р.).

         Також було презентовано «Календар  пам’ятних та знаменних  дат міста та Хмільницького району на 2017 рік» та про  відзначення 95 - річчя Хмільницького району у 2018 році.

         Завідуюча інформаційним бібліотечним відділом    Олена Куцкір презентувала відео - слайди  « Бібліотека – територія краєзнавства».

                Про те , що край цікавий та здатний  зацікавити  туриста – першовідкривача , засвідчили книги на виставках у читальному залі бібліотеки під назвою  «Від дідів – прадідів» та «Мандрівка Хмільником». Доповненням до  цієї тематики стали легенди, звичаї і традиції  про села району зібрані сільськими бібліотекарями .

         Присутні  ознайомились з старовинними  рецептами страв наших бабусь та прабабусь, які готувались з любов’ю до родини й тому вони були смачними  і корисними.

         На завершення присутні обмінювались думками, обговорювали питання, які тісно пов’язані з розвитком туризму у місті та району .



Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2017-03-28 12:31:27
Версія для друку