Соборність країни і соборнісь душі

В районній бібліотеці для дорослих до Дня Соборності, 98 річниці Акту Злуки проходить цикл заходів "Соборна мати-Україна одна для всіх, як оберіг". В рамках заходів представлені: виставка - екскурс "У пошуках омріяної України: з історії боротьби за соборність", виставка-роздум "Україна починається з нас", біля яких бібліотечні працівники проводять інформаційні хвилинки "У нас єдина держава і миєдиний народ".


     

20 січня в читальній залі відбувся урок єднання "В єдності дій і соборності душ" для учнів 8-В класу НВК:ЗШ І-ІІІ ст. - Гімназії №1 (Раїн Л.В. вчителька української мови і літератури) та учнів 10 класу ЗОШ №2 І-ІІІ ст. (Тхоржеська Ю.В. вчителька історії та правознавства).

     

Переглянули відеофільм "День Соборності" та віртуальну подорож "Сила і перемога - у соборності наших душ".

Продовжив розповідь про знакову подію української історії, її державне та історичне значення Сиченко Ю.П. вчитель історії, син знаменитого українського прозаїка, поета, палкого патріота України  Петра Панасовича Сиченка. Розповідь Юрій Петрович побудував у ланцюжку "Історія країни - історія краю - історія родини - моя власна історія".

     

Присутні відчули причетність до історії  власної країни. А історія країни  - це є фактично, узагальнення історії окремих людей та окремих родин. Історія родини Сиченків - це нитка, яка тягнеться вздовж хронології подій, що складають історію України.

Хвилиною мовчання вшанували память борців, які поклали своє життя на вівтар  незалежності та соборності України.

Завершив урок єднання флеш-моб "Збережімо Україну".

Кожен присутній мав можливість переконатися, що соборність - це символ боротьби за волю, порозуміння між людьми та часточка надії і віри у майбутнє.

Будьмо відважними і нам це вдасться!



Автор: Читальний зал
Дата створення: 2017-01-21 11:09:13
Версія для друку