Знайомство з Михайлом Грушевським

Інформаційна  година,  приурочена   150- річчю від дня народження великого українця Михайла Грушевського, відбулась з учнями 11 класу ЗОШ І – ІІІ ст. №2  у читальній залі районної книгозбірні.


         Знайомство з Михайлом Грушевським розпочалось з відеофільмів «Обличчя української нації . Михайло Грушевський», «Невідома Україна . Михайло Грушевський», з якими  ознайомила завідуюча інформаційно – бібліотечним відділом Олена Куцкір.


 З матеріалами з  періодичних видань   про великого історика ознайомила бібліограф Євгенія Кошель, яка зазначила , що у бібліотеці  зберігаються статті з 1993 по 2016рр.,  з якими можна ознайомитись , переглянувши тематичну папку «Апостол української ідеї».


Краєзнавець Оксана Михалиця ознайомила школярів з цікавими фактами з життя Михайла Грушевського та з його великою працею «Історія  України – Руси», яка складається з десяти томів, це понад 6000 сторінок друку. Як вчений і за суспільно – політичний діяч М.Грушевський розумів, що, тільки збагнувши своє  минуле, народ знайде дорогу у майбутнє.


На завершення учні   висловили свої думки щодо  видатного  українського історика, політика із світовим ім’ям та цікавились  працями Михайла Грушевського.            



Автор: адмін
Дата створення: 2016-12-01 10:48:05
Версія для друку