Нова книга Констянтина Матущака

Нещодавно, у фонд бібліотеки надійшла нова книга нашого земляка, журналіста, літератора, пасічника   Костянтина Матущака «Берегиня  материнського слова», присвячена  колишнім і теперішнім  викладачам Бердичівського коледжу. Подарува цю книгу видавець  Ігор Балюк.

У книзі розповідається  про незвичайну жінку, педагога  Марію Каранську, яка працювала викладачем української мови  у Київському державному університеті ім.Т.Шевченка, прищеплювала шану і любов до  рідної мови сотням студентів, багато з яких стали відомими письменниками і журналістами. На сторінках книги читач ознайомиться  з її нелегкою долею, пройдеться сторінками історії -  колективізація,  голодомор 30- тих років, сталінські репресії та Друга світова війни.

    Звернувся до читачів у передмові наш краянин, голова правління обласної організації Національної спілки  журналістів України Василь Паламарчук: « Невтомна праця на ниві журналістики виявилась досить плідною, літературний доробок  колеги становить сімнадцять книжок художньої та художньо – документальної прози. Остання з них – «Берегиня материнського слова» - побачила світ  цього року.  Це документальна  розповідь  про не легке і водночас цікаве життя  від рядового викладача української мови і літератури Житомирського педінституту до наукового працівника Інституту  мовознавства ім.. О.О.Потебні АН України».

 

Матущак К.Ф. Берегиня материнського слова. Документально – публіцистична повість. – Вінниця. ТОВ «Меркьюрі – Поділля», 2016.- 284с.

 

Автор  книги   на сімнадцятому Всеукраїнському  конкурсі « Українська  мова – мова єднання»   отримав звання лауреата.

         Колектив  та читачі бібліотеки щиро вітають Костянтина  Матущака з виходом нової книги та званням лауреата Всеукраїнського конкурсу «Українська  мова – мова єднання» , зичимо  міцного здоров’я, натхнення та нових  нагород.



Автор: адмін
Дата створення: 2016-10-19 16:09:22
Версія для друку