День краєзнавства приурочений до 25- річчя Незалежності України

Ми унікальна нація. Ви думали, що Україна так просто.

Україна – це супер. Україна – це ексклюзив.

По ній пройшли  всі катки історії.

На ній відпрацьовані всі види випробувань.

Вона загартована  найвищим гартом.

 В умовах сучасного світу їй немає ціни.

Ліна Костенко

В бібліотеці пройшов День  краєзнавства   з нагоди відзначення 25- тої річниці Незалежності України. В гостях у  книгозбірні побували учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №2 з учителем історії  і правознавства Юлією Тхоржевською.

Бібліотекар читального зала Антоніна Поліщук розповіла школярам про боротьбу українського народу за свої права у 1989 по 1991рр., також про події Помаранчевої революції  у 2004р. та  про Майдан Гідності 2013 -2014рр..


Краєзнавець Оксана Михалиця коротко надала інформацію про роки Незалежності у м. Хмільнику та Хмільницькому районні за сторінками міськрайонної газети «Життєві обрії» та спогадами краян.


Завідуюча інформаційним- бібліотечним відділом Олена Куцкір продемонструвала  відеоролики про Україну, слайди про Хмільницький край.


Бібліограф  Євгенія Кошель ознайомила учнів з тематичними папками з історії, народознавства, які розповідають цікаві факти про все, що стосується України, та про  сьогодення в Україні.

Інтересні  відомості  про Україну розповіла педагог Юлія Євгеніївна.


Бібліотекар Олена Домбровська презентувала книги про  Майдан Гідності та АТО  українських письменників і місцевих авторів.


Також краєзнавцем була проведена гостям Хмільника екскурсія «Хмільницький край  - минулий, сучасний і майбутній».

 



Автор: адмін
Дата створення: 2016-08-25 16:52:29
Версія для друку