Її сила в слові

Душа болить, бо Схід залито кров’ю.

І вже на прощу в храм йдуть неживі.

           А поруч – зрячі, що не бачать,

І ті, що чують, а глухі.

Анжела Веремій.

 

         Гарним подарунком для читачів районної книгозбірні стала нова книга  «Молилися три Марії» педагога, журналіста, краєзнавця Анжели Веремій. У передмові заслужений журналіст України, наш земляк Василь Паламарчук зазначив: «Душа жінки, матері, людини, яка все життя сіє  розумне, добре, вічне, самовіддано несе  дітям рідне слово, врешті вірної доньки України, ятриться від рани, бо «Схід залито кров’ю, «брат» Крим украв, нелюд калину розіп’яв». Пристрасне серце поетеси наповнене праведним гнівом, біллю, ненавистю до всього злого і повторного, тиранів і лакуз, і водночас любов’ю до кращих синів і дочок, які життя кладуть на вівтар Батьківщини. Як вулкан виривається з надр землі  кипучою лавиною, так і Анжела Веремій вибухає гнівом, оформленим в образне слово. Якби ненависть була матеріальною, то вона спопелила б усю кривду. Віриться, що так  воно і буде».

                           

Веремій А. Молилися три Марії. Вінниця:ТОВ «Меркьюрі – Поділля», 2016.- 96 с.

         У книгу увійшли як поетичні твори, так і нариси про сьогодення , про віру у майбутнє та прості  щирі розповіді про краян.

         Книга «Молилися три Марії» - це голос совісті самої авторки, це  крик душі, це заклик до людяності та доброти.


         Колектив бібліотеки щиро вітає Анжелу Веремій з виходом нової книги, бажає міцного здоров’я, творчої наснаги та щиро дякуємо за книг



Автор: адмін
Дата створення: 2016-08-12 15:35:59
Версія для друку