Крокуючи рідним містом за новою книгою Сергія Гребельського «Хмільник».

         «Не знаю, як для кого, а особисто для мене топонім Хмільник завжди бринить в душі празниково, як духовний оберіг, як щось вельми близьке, сокровенне. Ще б пак, тут мій отчий поріг, моя  мала  батьківщина, моє триваленьке «вчора» і, порівняно з ним, вже певно, досить  куценьке «завтра». Так влаштований світ, така життєва реальність. Від неї нікуди не втечеш, ніяким хабарем не відбудешся навіть в умовах  шаленої  корупції».

Сергій Гребельський. Хмільник - Вінниця:ТОВ "Меркьюрі - Поділля", 2016.-120с.

         Так розпочинається нова книга «Хмільник»  заслуженого журналіста України, корінного краянина Сергія Гребельського. Нове видання присвячене дочкам Оксані, Галині і першому  чотирирічному правнуку Куртику, який народився  і проживає в польському  місті Вроцлаві.

         За дослідженнями про   минуле Хмільника  , автор впевнений, що свій початок Хмільник веде від  литовського князя  Ольгерда. Цікаво подані  і загальні відомості про місто. Лірично у книзі описується  територія, природа, кліматичні умови та, навіть,  економічний стан міста.

         Особлива увага приділена  як  визначним, так і простим хмільничанинам, які своєю працею прославили та прославляють  радонову столицю України – Хмільник.

          Не тільки для гостей міста буде цікавий розділ «Поважна курортна вісімка», але і для хмільничан. Саме тут розповідь про оздоровниці Хмільника та тих, які лікували і лікують .

Ця книга не схожа на колишні книги Сергія Андрійовича. Тут читач познайомиться і з великими гарними почуттями,  ми називаємо – це коханням.

         У книзі ви зустрінетесь  і з поетичними рядками про Хмільник.

         Нещодавно автор подарував книгу у районну книгозбірню для читачів бібліотеки з авторським підписом : «Читальній залі головної книгозбірні району. Щиро – автор. 10.05.2016р. P. S. Cлава Україні!».

         Книга буде цікава всім, хто цікавиться минулим, хто творив і творить долю міста та  для майбутнього покоління.




Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2016-05-11 09:39:35
Версія для друку