26 квітня – 30-та річниця Чорнобильської катастрофи

Полинна гіркота Чорнобиля увійшла в наше життя холодним вогнем радіації. Разом з тим вона закарбувалася в українській історії безпрецедентним величним подвигом ліквідаторів, усіх тих  хто не вагаючись, ризикуючи здоров’ям і життям, став на борню з  радіаційним  лихом.

         Про ті трагічні події розповідає цикл заходів «Чорнобиль не відходить у минуле», що проходить у районній  бібліотеці для дорослих:  виставка – пам'ять «Чорнобиль з пам’яті не стерти». Серед представлених книг – документальні   і фотоматеріали, спогади  учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, художні та публіцистичні твори про Чорнобиль. Вагоме місце  займають документи, що розповідають про участь у ліквідації аварії вінничан, чимало з яких доля назавжди поєднала з Чорнобилем.


         В читальній залі  пройшло обговорення книги «Вінничани і зірка полин». Автори книги М. Ястремський,  М.Лаціс, В.Сокіл.


         Зустріч – спогад «Пам'ять болем людським наповнена» підготовлена працівниками районної бібліотеки для дорослих та районного будинку культури. Доповнили розповідь ведучих фрагменти документального фільму «За секунду до катастрофи».  Що собою являють атомні випробування розповіла наша колега Валентина Грицишина, яка півтора року проживала з чоловіком на атомному  полігоні. Спогади Володимира  Загороднього, учасника ліквідації Чорнобильської катастрофи були для присутніх – як щира правда про неї, як пам'ять про незнану в історії людства трагедію, як  засторога прийдешньому.

                

                


         В Інтернет – центрі проходить перегляд  документальних фільмів «Чорнобиль 3828», «Чорнобиль: загублений світ» та ін., повідомлення «Чорнобиль  очима бібліотек».


         Вічна слава героям, які ціною свого життя подарували безпеку нам, Європі й всьому людству.

 

 



Автор: адмін
Дата створення: 2016-04-26 17:08:52
Версія для друку