Подарунки від нашого земляка Валерія Михайловського

Нещодавно читачам районної бібліотеки для дорослих були передані нові книги  хмільничанина Валерія  Леонідовича Михайловського «Чрезь всю Сибирь» та «Высокие широты» .


         Книга «Высокие широты» - це поезія і проза  літераторів Нижнєвартовського регіону. В цю книгу увійшло оповідання Валерія Михайловського «Енисейские  старовери». Автор розповідає про  сибірських старовірів, їхні звичаї та обряди. З цікавістю поринаєш у світ минулого, адже старовіри зберегли не тільки віру прадідів, але і мову та звичаї.  З книги: «…староверы со своей посуды никому пить – есть не дают, а если кто – то попьет из кружки, то кружку выбрасывают.

         - Мы из миру не питаемся, - произнесла как – то обыденно Вера, - поэтому в магазине ни хлеба, ни  других привычных  для вас продуктов вы не найдете. Мы все делаем сами. И водки в магазине нет. Мы водку не пьем, нам нельзя пить то, что горит. Если нужно, мужики вон брагу ставят. Но не на дрожжах».

                               

         Друга книга Валерія Леонідовича «Чрезь всю Сибирь» - це розповідь про подорож від Байкалу до Урала, це знайомство з старовірами, прадіди яких втікали від никонівської реформи у ХУІІст., це щоденник мандрівок, це про знайомство з різними  народами, які населяють Сибір, це подорож у музеї  краю.

Перегортаючи сторінки з автором – мандрівником , дивишся на світ його очима, відчуваєш віру старовірів, хвилюєшся з  героями  його книги.

Розкриваючи книгу відомого мандрівника, дослідника, краєзнавця, письменника Валерія Михайловського, споглядаєш Богом створений світ.

         Книгу від автора передали читачам бібліотеки рідні Валерія Михайловського, які  проживають  у Хмільнику.


         Колектив бібліотеки щиро дякує Валерію Леонідовичу за книги, за те, що не забуває краян, свою  малу  Батьківщину. Бажаємо козацького здоров’я, нових мандрівок, нових книг та вдячних читачів.

 

 

 



Автор: адмін
Дата створення: 2016-02-24 14:26:36
Версія для друку