Краєзнавчий дарунок у районну книгозбірню від доктора технічних наук, професора, академіка , уродженця краю Василя Петрука.

 

Краю мій рідний! Вікопомна моя Кропивна! Дороге моє Поділля!Чи є у цьому світі щось більш благодатне  і святе?! Я виплакав мрію написати коротку оповідь – історію малої Батьківщини, бо саме з цього починається і на цьому стоїть наша Вітчизна –Україна.

В. Петрук

    Несподіваним  і гарним дарунком  стала книга  Василя  Григоровича Петрука «Любіть Україну» для читачів  бібліотеки.

    Директор інституту екологічної безпеки по моніторингу довкілля, професор  кафедри екології та екологічної безпеки Вінницького  національного технічного університету, доктор, технічних наук, професор, член – кореспондент Української технологічної академії , академік Української академії економічної кібернетики, академік Міжнародної академії наук екології та безпеки життєдіяльності… уродженець села Кропивни нещодавно подарував краянам книгу «Любіть Україну».     

   Це третє видання, яке доповнене новими історичними відомостями про історію села Кропивни. Цікавими є спогади про дитинство, юність, студентські роки та про науково – педагогічну діяльність.

  У передмові наш земляк, уродженець с.Чеснівка, письменник Григір Мовчанюк зазначив: …«Василь  Григорович – заступник голови Конгресу української інтелігенції Вінниччини.  Виступає  на громадських зібраннях, серцем патріота вболіває за долю  незалежності України, трудиться  над утворенням її державності.. Кожного разу він широко  розкриває  можливості і успіхи свого багатогранного таланту. Його приклад  високого наукового професіоналізму і громадської активності та мужності  є тим золотим зерном, з якого Україна має свій духовний і матеріальний хліб насущний».

  Вперше на теренах Хмільницького краю, автор на великих дослідження, (Дарча Грамоти  Подільського князя Федора Коріатовича) дає  одну із перших дат про рідне с.Кропивну – 1391р.. Для істориків, краєзнавців книга цікава і тим, що тут подаються  події з козацтва, про перебування відомих історичних діячів – Предслав Лянцкоронський, Федор Камянецький, Северин Наливайко, Данило Нечай, Павло Бут, Богдан Хмельницький, Устим Кармелюк….

Петрук В.  Любіть Україну ( автобіографічна  повість або філософія життя)./ Василь Петрук.- Вінниця, 2015.- 252с.

  Щиро і відкрито розповідаються про  особисте  життя автора. До уваги читачів  сторінки щоденника автора.

  Колектив бібліотеки щиро дякує авторові за  подаровану книгу та зичить козацького здоров’я та нових книг .



Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2015-11-21 15:58:42
Версія для друку