І оживе добра слава козацька

Сини Твоєї Батьківщини,
В них сила духу непоборна!
Козацтво - слава України,
Це гордість наша всенародна!

14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. І водночас у цей день відзначається День українського козацтва. Цей день — данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності.  Про них написано багато наукових книжок і художніх творів, знято фільмів. Про козацький рід і його ватажків говориться в урочистій пісні нашої держави – гімні України.

До цієї події в рамках святкування Дня українського козацтва в читальній залі відбувся урок патріотизму «Ми з України козацького роду». Відвідувачі бібліотеки прослухали історію розвитку українського козацтва, пригадали гетьманів України та головні козацькі заповіді  про козацький побут і звичаї. 


На абонементі для дорослих представлена виставка – панорама  «Козацька Україна: сторінки історії», яка розповідає  про історію України, про козацьку епоху, яка надзвичайно багата подіями і героями. 


В  Інтернет-центрі пройшла віртуальна подорож «Гетьманськими столицями, козацькими шляхами», де користувачі поринули в  сторінки минулого у чудовий світ історії українського народу — козаччину.

                                                                           



Автор: адмін
Дата створення: 2015-10-09 17:10:17
Версія для друку