Пам'ять залишається живою...

Про буремні події  і подвиги воїнів Великої Вітчизняної війни (1941 -1945рр.) написано та сказано багато. Серед цих сторінок минулого мало приділялось увага жінкам – вдовам, на плечі яким випала гірка доля. Вони працювали в тилу, виховували дітей, відбудовували народне господарство.

         Саме цим жінкам у Хмільницького району присвячена книга «П’є журавка воду – воду п’є одна». Видання здійснено за рішенням Хмільницької районної організації ветеранів України в зв’язку з 70 - річчям  Перемоги у Великій Вітчизняній  війні 1941 -1945 рр. Матеріали підготовлені за сприяння голови  районної державної адміністрації  Євгенія Віталійовича Буткевича та голови  районної ради Василя Арсеньовича  Чмелюка.

         Книга видана за фінансової підтримки братів Петра  Васильовича та Миколи Васильовича Юрчишиних.

         Упорядник Євгенія Іванівна Семененко.

         Дизайн Олександр Павлович Околодько.»


         У передмові голова Хмільницької районної організації ветеранів України, заслужений лікар України, Почесний ветеран України, Почесний громадянин Хмільницького району Віталій Каленіченко зазначив : «Пам'ять – це  енергія вічності. Пам'ять не старіє і не вмирає. Вони живе і береже поіменно кожного героя, кожного невинно убієнного, кожну солдатську вдову. І наш обов’язок підтримувати її, ту  Пам'ять, розповідати про Велику Вітчизняну війну правду, якою б нелегкою вона не була.»

Книга систематизована за сільськими радами, де кожний може дізнатись скільки похоронок надійшло у село, скільки односельчан не вернулись до рідних домівок.

         Щира і відверта розповідь про вдів заставить нас сьогодні по – іншому подивитись на наше минуле і нинішнє, приклонитись перед жінками, які є еталоном  мужності , вірності та сили  духа.

Запрошуємо Вас ознайомитись з книгою «П’є журавка воду – воду п’є одна» у районній та сільських бібліотеках про пережите, вистраждане і оцінене через призму століть.

 

 



Автор: адмін
Дата створення: 2015-04-28 11:02:57
Версія для друку