Дума про Наума

Під такою назвою вийшла нова  книга заслуженого журналіста  України , відомого журналіста  на Вінниччині, хмільничанина Сергія Гребельського. Книга розповідає про  людину - легенду,  заслуженого лікаря України, кандидата медичних наук, Почесного громадянина Хмільника Наума Яковича Гольденберга..

                                         

Гребельський, С. Дума про Наума. Вінниця: ПП Балюк І.Б.,2015-56с.

З перших сторінок автор  знайомить з біографію  та містами пов’язаними  з діяльністю Наума Гольденберга .  Це і Чечельник, Вапнярка, Погребище та про бойові стежки майбутнього лікаря.

  Сергій Гребельський  у книзі зазначає, що саме на долю Наума Яковича випала відбудова «Дорожньої лікарні №2», яка сьогодні носить назву «Медичний центр реабілітації залізничників».

Читач разом  з автором  відкриває, як відомі , так і незнані дані про Наума Яковича. Головний герой книги перед нами постає не тільки .як високопрофесійний лікар, але і як мудрий, працездатний , інтелігентний керівник, який в скрутних умовах не опускав руки, високо тримав голову  і завжди мав і має силу волі і терпіння. Адже саме Наум Гольденберг більше 50-ти років  був на посаді головного лікаря залізничної оздоровниці.

Книгу люб’язно подарував у  бібліотеку сам автор з дарчим надписом.


Книга буде цікава не тільки краєзнавцям, лікарям, але і всім , хто цікавиться  неодинарними особистостями малої Батьківщини.

 



Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2015-04-08 10:27:26
Версія для друку