Засідання об'єднання

Презентація книги «В моїх долонях» Людмили Тарабанчук

Під назвою «Мої  вірші – мелодії  зізнання»  відбулася презентація  книги «В моїх долонях» Людмили Тарабанчук,  вчительки  української мови і літератури Порицької ЗОШ I –III ст.

В читальній залі  КЗ "Хмільницька районна бібліотека для дорослих"  зібралися члени любительського об’єднання  «Читацьке коло»,  літературно – мистецького об’єднання  «Золота троянда», рідні та друзі авторки.

Людмилу Тарабанчук  та учасників заходу представляла ведуча  Марія Бабій, завідувачка відділом обслуговування. 

Чому люди пишуть вірші? Чому на очах виступають сльози, коли душа читача потрапляє в унісон з душею поета? Чому одні народи багаті на поетичні таланти, інші ж не можуть цим похвалитися? На ці запитання важко дати  вичерпну відповідь. Можна лише щиро радіти кожному новому поетичному голосу, що, наче джерело, таки пробивається з- під каміння років і життєвих клопотів, даруючи  світові живлющу воду натхнення.

Погодьтесь, сьогодні помітити щось вагоме у не розкрученій людині з провінції  наразі не дуже модно. Може, тому нині «миготять» у різних літературно – мистецьких рейтингах одні і ті ж  самі обличчя.

Людмила Тарабанчук,  її  перша  книга , під щемливою назвою  « У моїх долонях» збагатила подільський книжковий світ:

Ти не слухай, дівча,що мене хвалять люди,

Ти не слухай, на них не рівняйся.

Бо  в  житті, як на ниві, ще й не так тобі буде.

Ти для себе сама викуй щастя…

Світ  складається з усмішки, віри, надії, любові. Іноді – з долонь, квітів, поглядів і слів, а ще з мрій, простих, невибагливих. Ця книга -  спроба  знайти ліки від повсякдення. Часто по – жіночому, іноді по – філософськи, авторка описує буденні предмети та явища й наголошує  на тому, що мрії роблять ці речі живими, а з ними й життя – цікавим, унікальним, гармонійним.

 Щоб краще зрозуміти, відчути душевну поезію  Людмили Тарабанчук, зазирнули в її  життєпис.

Людмила Тарабанчук (Муляр) народилася 27 березня 1993 року в с. Дашківці Літинського району, Вінницької області. У 2010 році закінчила Дашковецьку ЗОШ і вступила до Вінницького  державного  педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського, інститут філології та журналістики. У  2014 році вийшла заміж і переїхала до м. Хмільника. З 2015року працює вчителем української мови та літератури  в Порицькій  ЗОШ  I –III ст. Разом із чоловіком Сергієм виховують  сина Іванка.

Вірші Людмили Вікторівни прості і доступні для кожного читача, глибоко проникають у душу, адже присвячені всьому тому, що наповнює змістом наше життя, про долю, про найдорожчих серцю і просто про людей, про наболіле, пережите, про добро і зло, про справжнє незрадливе  кохання, про оточуючий наш світ:

Учителю, світла твоя голова,

Підкажи, як в житті  варто жити?

Розкажи і навчи, допоки жива,

Як за хвіст птицю щастя зловити…

Кохання і поезія нерозривні у своїй єдності. Вірші сповнені багатьох переживань: є в них радість, хвилювання, ніжність і міць, віра і сподівання, вдячність і прозріння. Вони змусять  замислитися, деякі  - зворушать до сліз:

Хай  у серці тепло не згасає,

І завжди буде затишно в домі.

Я бажаю поваги і ніжності,

І бажаю на весь вік любові.

Нехай буде  не  завжди вам солодко,

Бо в житті усе гладко не буде,

Відсвяткуйте весілля у золоті,

В сімдесят хай любов гріє груди…

Авторка щиро вдячна народному депутату України  Петру Васильовичу Юрчишину за допомогу  в  виданні своєї  збірки, а також видавцеві Лілії Стасюк.  Дякувала своїй родині за підтримку,  людям, які були поруч у роки навчання в школі, університеті, роботи на педагогічній ниві.

В цей день   своє тепло, підтримку Людмилі Вікторівні дарували  член  Національної спілки  письменників України Валентина Павленко,  керівник літературно – мистецького об’єднання  «Золота троянда» Микола Заруба, наші поети Микола Стасюк, Юрій Сиченко, Оксана Гавура, Тетяна Січкарук,шанувальники  поезії Юлія Гулєвич, Дар’я Христюк,Тарас Паламарчук, Алла Гуменна  та інші. Віра Шурман  зачарувала ангельським голосом, виконавши пісню на слова Людмили Тарабанчук.

Кожний, хто читатиме  задушевні вірші нашої землячки не залишиться байдужим, знайде для себе потрібні рядки, які спонукають задуматися про своє життя, навколишній світ.

Ми вдячні  всім за те, що розділили з молодою авторкою   радість зустрічі, за  щирі слова, незабутні  емоції і розуміння.

 Нехай  ваше знайомство з новою книгою  Людмили Тарабанчук  буде приємним.

До нових зустрічей.

 

 

 

 

 

 



Автор: читальний зал
Дата створення: 2020-02-25 13:06:48
Версія для друку