Засідання об'єднання

Служити Батьківщині - справа честі і добра

 Під такою назвою в  читальній залі КЗ «Хмільницька районна  бібліотека для дорослих» відбулася  презентація поетичної збірки «Півсотні п’ятий автобат «Чорний ліс» Сергія Ткаченка з м. Кропивницького. Збірка присвячена  55-му автомобільному батальйону. Його бійці протягом чотирьох років виконували бойові завдання у зоні проведення Антитерористичної операції – Операції об’єднаних сил. За словами Сергія Ткаченка, до збірки увійшли тридцять поезій. Їх написали колишній боєць батальйону Сергій Ткаченко та сержант Олена Філіпова. Книга ілюстрована фотознімками про будні його півсотні п’ятого автобату Тираж збірки – тисяча книжок.

Ідея написати збірку поезій виникла два роки тому, і присвятив її автор  5-річчю створення батальйону „Чорний ліс".

                                             

Свою книгу автор присвятив бойовим побратимам, рідним, друзям, а також волонтерам, знайомим і незнайомим людям-українцям, які допомагали, допомагають і підтримують бійців психологічно, духовно і матеріально.

Автора  книги  та учасників презентації представляла Марія Бабій, завідувачка відділом обслуговування КЗ «Хмільницька районна бібліотека для дорослих».

В залі присутні  жителі району і міста,волонтери,представники громадських організацій, митці, матері загиблих  Героїв – земляків, які полягли в боях за Україну на Сході нашої держави: Алла Муравська, Раїса Шандра, Наталія Вінярська та Тетяна Лавренюк, мати  померлих синів Сергія і Андрія , які були  учасниками АТО.

Презентацію вступним словом відкрив  протоієрей Іван Пукас, благочинний Хмільницького благочиння, настоятель храму святих апостолів Петра і Павла Православної Церкви України, висловивши щирі слова подяки захисникам України і автору книги.

Музичні вітання лунали від  тріо бандуристок, викладачів Хмільницької школи  мистецтв  Олени Кіщук,  Валентини Автодійчук,  Ольги Андрощук.

 Сергій Ткаченко, автор презентованої книги «Півсотні п’ятий автобат «Чорний ліс», поділився спогадами про участь в АТО,  прочитав свої щемливі поетичні рядки про війну, автобат і не тільки.

Автора привітали  з виходом  книги наші поетеси Оксана Гавура, методист районного будинку культури, Валентина Павленко, член Національної спілки письменників України, Віра Шурман, співачка, яка виконала власні пісні і колядки.

          

Історія  країни  пишеться  справами людей, долі яких викликають захоплення і повагу. Адже патріотизм – це не тільки переконання в тому, що найкращою є та країна, у якій ми живемо. Це коли віра у свою державу виражається прагненням зробити її кращою.  Про  волонтерів , які є сильним плечем  підтримки для наших воїнів, розповів Микола  Михальнюк, керівник ГО «Народне віче».

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів АТО, захисників  України.

 Від імені  матерів загиблих Героїв – земляків виступила  Алла Муравська, яка подякувала автору книги за його творчість, побажала здоров’я,  невичерпних творчих сил , віри  в завтрашній день, миру  на землі.

 

Після закінчення презентації  Сергій  Ткаченко подарував   свою книгу  читачам бібліотеки та відвідувачам  КЗ «Історичний музей м.Хмільника».

Щоб віддати пошану захисникам України,  всі присутні  в залі  організували флешмоб «Дякуємо. Пам’ятаємо»

Памятаймо подвиг наших захисників. Творімо нашу історію разом.

Слава Україні! Героям слава!



Автор: читальний зал
Дата створення: 2020-01-14 15:48:43
Версія для друку