Засідання об'єднання

Подарував від спогадів тепло

Радість доброї розмови відчули всі присутні на зустрічі з Борисом Івановичем  Кульчицьким ,  поважним викладачем,  досвідченим  науковцем, автором книги «Листи до себе»,  гостем із м. Києва . Літературна  зустріч  «У слові розкривається душа»  відбулася  в читальній залі Хмільницької районної бібліотеки для дорослих за участю членів любительського об’єднання «Читацьке коло» та літературно – мистецького об’єднання «Золота троянда». Книга «Листи до себе» викликала  в читачів досить бурхливе обговорення, адже люди і події описані в ній торкаються міста Хмільника та його околиць. За мотивами книги Бориса Івановича народною аматорською кіностудією  «Гіпаніс» (  керівник Микола Загородній)  знято фільм «Хмільник у пеклі  Вітчизняної війни» .

 Народження другої книги «Листів до себе »- складний і відповідальний для  автора процес. Кожен написаний рядок – це і пошук, і довгі  роздуми,і бажання  розповісти нам, читачам , щось дуже важливе і дороге. Але,  коли книга написана, настає пора нових тривожних хвилювань. Як зустрінуть читачі цю працю? Чи дійде до їхніх сердець все те, про що говориться у самій книзі, а іноді й поміж її рядків?

  Кожне прочитане слово, що звучало з уст Бориса Івановича, викликало у слухачів смуток чи радість, торкало душу, хвилювало. В таких зустрічах збирається мудрість людська, і ми мали  змогу цю мудрість  ввібрати  у себе.

Побажаймо собі нових зустрічей зі Словом. І дай нам Боже щастя в майбутньому на життєвих дорогах озирнутися на пройдене й повторити слова:

Пройшов чимало я крутих доріг,

Ні серця не шкодуючи, ні ніг;

Згубив щось,потоптав щось,

Щось розтратив,

Та все ж любов до ближнього зберіг.

 



Автор: admin
Дата створення: 2018-07-11 12:06:21
Версія для друку