Засідання об'єднання

Єднає нас любов до України

«Любов невичерпна: що більше віддаєш, то більше маєш».

                                                                                                            Антуан де Сент – Екзюпері 

«Єднає нас любов до України» - під такою назвою пройшло  чергове засідання любительського об’єднання «Читацьке коло», що діє при КЗ «Хмільницька  районна бібліотека для дорослих».  

На засідання вперше завітав протоієрей Іван  Пукас, благочинний Хмільницького  благочиння, настоятель  храму  святих апостолів Петра і Павла Української Православної церкви Київського патріархату. Говорили  про те,що саме наш світогляд, думки і реальні справи роблять нас українцями -  не територія проживання. Засади нашої державності, як і особливості національного характеру , беруть витоки ще з прадавніх часів – з величі скіфів, щирості  праукраїнців,  звитяги козаків. Та і нова історія написана видатними справами людей, долі яких викликають захоплення і повагу. Розповідали про тих, хто вчить по – справжньому любити свою державу. Адже патріотизм – це не тільки переконання в тому, що найкращою є та країна, у якій ми живемо. Це коли віра у свою державу виражається прагненням зробити її кращою.

Засідання продовжив народознавчий вінок « Українська Масниця або Колодій: традиції та значення свята», про які розповів  народний майстер України, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Доповнила розповідь виставка – експозиція «Народні традиції – джерело натхнення митців».


 Члени літературно  - мистецького об’єднання «Подільські самоцвіти», що діє при КЗ «Хмільницька районна бібліотека для дітей»,  пригостили варениками, млинцями з сиром,   медом   та сметаною.          


         «Любимо  Україну за мальовничу природу,  автентичний характер, багату історію, за те, що вона  надихає і дарує  емоції», - так розповідали про свої відчуття  учасники  бліц – опитування «За що я люблю Україну ?» Кожен по – різному визначає любов до своєї країни, але головне – щиро. Любов – вона  в кожному промінчику, у повітрі, у самому житті й серці.

 Всі присутні на засіданні намагалися дати відповіді на питання: « Що таке любов? Чи може людина жити без любові?Навіщо людині любов?»  Про це в літературній вітальні «Читаймо вірші – в них любов жива».

 


Дякуємо Миколі  Стасюку за подарований літературно – художній альманах «Ковток життя», в якому презентуються нові твори нашого поета -  земляка.

   

Ковток життя. Осінь -2017: літературно – художній альманах. – Біла Церква: Час Змін Інформ, 2017. – 156с.  

 Художник  Микола Загородній  презентував свою  нову роботу -  картину « Враження», написану в  новому стилі.

          Жваве обговорення викликав перегляд  найкращого  мультфільму про любов  із сенсом «Сила любові». Прослухали «Мелодію кохання» Ф.Шопена, переглянули відео презентацію «Мудрість про любов. Омар Хайям».

  Про новинки художньої літератури, в тому числі найновіші романи популярних авторів , знамениті бестселери, кращі твори відомих вітчизняних і зарубіжних сучасних письменників,  книжки, що недавно були екранізовані розповіла виставка – подіум «Книжкові відкриття».


Ознайомилися з матеріалами виставки «100 років боротьби:українська революція 1917 – 1921», приуроченої 100 – річчю проголошення Української Народної  Республіки. Інсталяція розповідає в простій  та цікавій формі про події Української революції 1917 – 1921років. Експозиція представлена  у фойє КЗ «Хмільницький районний будинок культури». Організатор виставки: Український інститут національної  пам’яті. 


Звичайно, ми, бібліотекарі, в постійних пошуках  і завжди раді новим членам любительського об’єднання  «Читацького кола» та знайомству з неординарними особистостями.

До нових зустрічей.



Автор: admin
Дата створення: 2018-03-06 15:56:26
Версія для друку