Засідання об'єднання

Все життя у творчості й красі

                                         Не кожний власною рукою, 

                                         тягар найважчий піднесе,     

                                         Та кожний мусить будь собою,

                                          Щоб стать Людиною. І все.

                                                                                                       В.Крищенко

В цих словах – уся суть людей неординарних, талановитих,тонких поціновувачів   літератури і мистецтва – членів любительського об’єднання «Читацьке коло». Засідання любительського обєднання « Все життя у творчості й красі» розпочалось із привітання іменинників, розповідей кожного про  себе, свої досягнення.

     

Зустріч продовжив  літературний портрет «В  його книжках – всі барви слова..», присвячений 95 – річчю від дня народження  Петра  Сиченка, полум’яного патріота України,визначного  українського прозаїка,поета, члена  спілки письменників України ,першого лауреата премії ім. Дмитра Туптала. Марія  Бабій, зав. відділом  обслуговування , розповіла про життєвий і творчий шлях Петра Панасовича,  який вчителював  понад 30 років, навчаючи дітей рідної  мови і літератури,ні на мить не полишав творчої праці. Схвильовано, трепетно і піднесено писав він про найсвятіші почуття до рідної землі, природи і людей, про трагічні дні ворожої окупації, про  боротьбу підпільників.  Доповнив  розповідь про батька   син Юрій Сиченко,згадав епізоди дитячих років,прочитав уривки з ненадрукованих творів Петра Панасовича.

  Творчий доробок талановитого письменника був представлений на книжковій виставці «Свята поезія краси – моя натруджена  земля» та віртуальній виставці «Висвічуюсь любовю  до людей…».


Переглянули та обговорили  фільм «Високе небо Анатолія Афанасенка»  Хмільницької народної аматорської кіностудії  «Гіпаніс» (керівник Микола Загородній») про          місцевого художника - жанру декоративного станкового мистецтва.

Засідання продовжила  година духовності « Григорій Сковорода: шлях мудреця», присвячена 295  - річниці від дня народження українського просвітителя – гуманіста,філософа, поета і педагога. Переглянули фільм «Обличчя української історії» та познайомилися з деякими творами і афоризмами Григорія Сковороди.

 Бібліотекарі Антоніна Поліщук і Олена Домбровська ознайомили присутніх з новинками періодики і літератури . Найбільше вразила книжка «На передньому краї», відомого на Вінниччині автора – директора школи,історика, краєзнавця,волонтера  - патріота Г.О. Погончика,  написана у нинішній  нелегкий і тривожний час, коли Росія веде  гібридну війну проти незалежної  України. Назва книги дає зрозуміти нам,читачам, що в ній – біль і гордість,скорбота за наших земляків, які стояли і стоять на варті рубежів Вітчизни.

Як  завжди,  ми  бажаємо  всім  побільше  наснаги та любові  до  книги  та мистецтва. А ми, бібліотекарі,  готові  Вам  у цьому  допомагати.

   

 Чекаємо  на  Вас у стінах  нашої  бібліотеки.  



Автор: admin
Дата створення: 2017-12-02 10:17:23
Версія для друку