Засідання об'єднання

Книга кличе до творчості

Травневе засідання  любительського об’єднання «Читацьке  коло» запам’ятається присутнім пахощами весняних квітів, особливо бузку, щирими розмовами про магічну силу  слова, книги «Слова, як люди, - у кожного своя історія», їхнє коріння сягає в глибину століть.

     

Урок – мандрівка «Сторінками слов’янської писемності»  та книжково- ілюстративна виставка «Витоки слов’янської писемності та культури» ознайомили присутніх з життєвим шляхом та просвітницькою діяльністю братів – подвижників – святих Кирила і Мефодія, а також з історією виникнення і розвитку слов’янської писемності.


Валентина Павленко вчителька української мови та літератури, історії, журналістка, поетеса, яка проживає в с. Кропивна, презентувала свої недавно видані книги – збірку «Ріка на ім’я Здивування» і «Пам'ять  місця» - третя і четверта книги  авторки.  Перші вірші Валентина Василівна почала писати ще в молодших класах, а перша публікація  добірки поезії в газеті «Літературна Україна» у січні 1970р. Перша книга «Домівка птахів» вийшла у видавництві «Молодь у 1989році. Наступна книга «Істини» вийшла 1990 року у видавництві «Український письменник».  Друкувалася в часописах « Сучасність», «Вінницький край».


         Свої  твори читали Оксана Гавура, Олександр Локтіонов, Юрій Сиченко, Жанна  Жур.


         Літературне  знайомство «Співець землі подільської»  по творчості поета, письменника - земляка  Михайла Стельмаха, якому 24 березня виповнилося 105 років від дня народження, доповнили переглядом відеофільму «21 перлина Вінниччини. Музей М.Стельмаха с.Дяківці» та відеокліпом пісні «Елегія»  на сл. Михайла Стельмаха муз. Платона  Майбороди у виконанні Миколи Гнатюка.


         Рубрику "Корисні поради на всі випадки життя»,  які стосуються взаємин  в сім’ї, питань психології, здоров’я та багато іншої інформації подала староста клубу Ніна Бойко.


Завітали на засідання клубу працівники відділу "Хмільницьке бюро правової допомоги" - начальник Ганна Маринич та провідний спеціаліст Інна Шеремета. Розповіли присутнім, що таке бюро правової допомоги, які послуги можна отримати у бюро, хто може скористатися послугами бюро,  хто оплачує послуги бюро та ін.


         За горнятком кави спілкувалися про справжнє диво – художню літературу, яка захоплює, заставляє плакати і сміятися, вірити і сподіватися.


До нових зустрічей.



Автор: адмін
Дата створення: 2017-05-26 17:46:49
Версія для друку