Засідання об'єднання

Микола Леонтович. Творчість. Відкриття.

У чому справжнє призначення музики у житті людини?  Про це писав  ще в І ст. н.е. Сенека у листках до Лукреція, стверджуючи,  що суть музики не в тому, як узгоджуються  між собою високі й низькі голоси, як виникає гармонія звучних струн, які видають різні звуки. Суть музики у створенні в душі гармонії, щоб помисли людини не йшли у розріз із переконаннями.


         Члени любительського об’єднання «Читацьке коло» побували в Хмільницькій школі мистецтв на музичному вечорі «Від народної пісні до світової сцени" присвяченому 100- річчю хорового виконання обробки  народної пісні «Щедрик» та 139- річниці від дня народження її автора, композитора, громадського діяча співця Поділля Миколи Дмитровича Леонтовича. З розповідей ведучої заходу, старшого викладача Людмили Михайлівни Матяш, дізналися багато захоплюючого, цікавого з життя композитора та історії створення обробки, відомого у всьому світі «Щедрика». Розповідь доповнювали фрагменти ексклюзивного відео та виконанням музичних номерів.

На заході виступила поетеса Оксана Гавура з віршем «Посвята Леонтовичу».


         У читальній залі районної бібліотеки  для дорослих  ознайомилися з матеріалами виставки «Пісенне царство Миколи Леонтовича».


         В Інтернет – центрі відбувся показ фільму «Різьбяр у музиці. Микола Леонтович.».




Автор: адмін
Дата створення: 2016-12-13 11:21:36
Версія для друку